Вертебробазилярна недостатність

Фактично вертебробазилярна недостатність – це нестача крові у головному мозку, яка настає внаслідок блокування першого й другого шийних хребців. Вони продавлюють вертебральну артерію і нервове сплетіння навколо неї, чим порушують приплив-відплив крові від голови. Найчастіше блоки в шийному відділі хребта бувають спричинені остеохондрозом, зміщеннями, грижами, підвивихами.

Вертебральна артерія дає головному мозку 60-70% крові. Вона проходить з обох боків хребта, а в шийному відділі – ще й у складі кількох хребців. При цьому вона густо обплетена нервовою сіткою. Якщо вертебральна артерія десь затиснена, починається спазм судин – і, як результат, проблеми в голові. Виявляються ці проблеми досить розмаїто: від незначних запаморочень і головного болю – до того, що людина втрачає свідомість, падає, не може ходити… Некваліфіковані маніпуляції з хребтом за таких обставин досить небезпечні.

У мене неодноразово бували пацієнти з такою патологією – їх зазвичай довго лікують у стаціонарі. Але якщо є механічні блоки в шиї й черепі, їх треба прибрати – тоді лікування набагато швидше й результативніше. Це як річку звільнити від загат – потече як слід…

Усі публікації на сайті про вертебробазилярну недостатність »